Ulko-ovet ja liukuovet

Tietoa ovista

Valitse ulko-ovi huomioiden käyttötarkoitus, tekninen laatu, pintojen laatu, työstön tarkkuus ja turvallisuus. Eri tiloihin sopivat komposiitti- ja lasiovet tarjoavat vaihtoehtoja. Liukuovi soveltuu energiatehokkaana ratkaisuna kotiin ja mökille, tarjoten valoa ja tilantuntua. Tutustu materiaali- ja värivaihtoehtoihin sekä oikean koon mittaamiseen verkkokaupassa.

Onko ulko-ovihankinta energiateko?

Kyllä, ulko-ovihankinta voi olla merkittävä energiateko. Iäkäs ulko-ovi voi aiheuttaa lämpöhävikkiä ja vedontunnetta, mikä vaikuttaa asunnon lämpöviihtyvyyteen. Uuden, teknisesti asianmukaisen ulko-oven hankinta voi parantaa merkittävästi lämmöneristystä ja säästää energiaa. Suosittelemme valitsemaan ulko-oven, jonka U-arvo alittaa 0,7 W/(K·m²), mikä edistää energiatehokkuutta ja voi nopeasti maksaa itsensä takaisin säästettyinä energiakustannuksina. Samalla on tärkeää huolehtia tiivisteistä ja tarvittaessa säätää vanhan oven tiiveyttä, kunnes uuden hankinta on mahdollista.

Miten tunnistaa laadukkaan ulko-oven?

Oven lämpöarvo: Laadukas ulko-ovi on suunniteltu tarjoamaan tehokasta lämmöneristystä. Pienempi U: arvo, sen energiatehokkaampi.

Pintojen laatu: Maalipinnan tulee olla laadukas, kestävä ja säilyttää värinsä.

Helojen laatu: Laadukkaat laatubrändit, kuten Abloy, Hoppe, BaSyS ja Simonswerk ja muut tunnetut helabrändit ovat kestävyyden ja luotettavuuden mittari helojen suhteen. 

Oven asettuminen karmeihinsa: Ovi ja karmi muodostavat saumattoman parin, ja laadukas ovi asettuu karmeihinsa oikein varmistaen optimaalisen toimivuuden.

Suorana pysyminen: Vaikka puu elää ilmankosteuden ja lämpötilan vaihteluiden mukana, laadukas ovi on suunniteltu minimoimaan pumppausliike ja säilyttämään muotonsa millimetritoleranssien puitteissa.

Asennus: Laadukas ulko-ovi vaatii myös ammattitaitoisen asennuksen varmistaakseen oikean toiminnan. On tärkeää, että asennus suoritetaan huolellisesti ja valmistajan ohjeita noudattaen. 

Nämä ominaisuudet yhdessä muodostavat laadukkaan ulko-oven, joka tarjoaa pitkäikäisen ja tehokkaan suorituskyvyn ulko-ovelle.

Millainen ovi sopii mihinkin käyttötarkoitukseen?

 Eri tilanteisiin tarvitaan erilaisia ulko-oviratkaisuja. Esimerkiksi kesämökin, varaston, piharakennuksen, kesähuoneen, saunarakennuksen tai harrastetilan oveksi valitaan usein sellainen, joka sopii kyseisen tilan tarpeisiin. Komposiittiovet, joilla on kapea karmi ja säänkestävä rakenne, soveltuvat hyvin puolilämpimiin tai eristämättömiin piharakennuksiin.

Terassille tai parvekkeelle suunnattuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi HDF-pintaiset parveke- ja terassiovet, alumiinipintaiset lasiaukolliset ovet sekä teräsvahvistetut komposiittiovet. Valikoimassa on erilaisia lasiaukon korkeuksia ja muita ominaisuuksia, kuten tuulijarru. Liukuovi terassille tai parvekkeelle tuo kotiin viihtyvyyttä, valoa ja uusia tilankäyttömahdollisuuksia, ja se soveltuu hyvin vaihteleviin sääolosuhteisiin.

Autotallin ovet, kuten kaksiosaiset autotallin ovet, sopivat erityisen hyvin autotalleihin, harrastetiloihin, lämpimiin varastoihin ja muihin kohteisiin, joissa kaksiosainen käyntiovi on käytännöllinen. On myös mahdollista valita autotallin ovet, jotka tukevat kotisi arkkitehtonista yhtenäisyyttä, jos ne valitaan muiden sisäänkäyntien kanssa samasta sarjasta.

Kuinka mitata ulko-ovi? Selkeät ohjeet oikean koon valintaan:

Mittaa tarkasti: Ota oviaukkosi mitat ja vähennä niistä 20-30 mm, jätä tilkerako joka puolelle.

Tarkista vakiokoot: Usein käytettyjä ovikokoja ovat 9 x 21 (890 mm x 2080/2090 mm) ja 10 x 21 (990 mm x 2080/2090 mm). Vakiokokoinen ovi sopii, jos se mahtuu.

Valitse karmilaudan syvyys: Seuraavaksi valitse karmilaudan leveys talosi seinän paksuuden mukaan.

Oikea kätisyys: Määritä, kumpaan suuntaan ovi avautuu – oikealle vai vasemmalle.

Lisävarusteet tarpeen mukaan: Valitse tarpeisiisi sopivat lisävarusteet, kuten lukkopesä, potkupelti, lasitusvaihtoehdot ja muut.

Näillä ohjeilla varmistat oikean kokoisen ja tyyppisen ulko-oven tilauksen. Tervetuloa helppoon ja oikeaoppiseen tilausprosessiin!

Miksi valita liukuovi tavallisen ulko-oven sijaan?

Liukuovi tarjoaa monia etuja kotona ja mökillä. Se avaa tilaa ulos puutarhaan tai terassille, laajentaen kodin oleskelutilaa. Liukuovi voi myös parantaa näkymiä ja tilantunnetta, erityisesti korvaamalla osan ulkoseinästä lasiliukuseinällä. Lasiliukuseinä yhdistää maisemaikkunan ja oven, sisältäen kiinteän ikkunan ja yhden tai kaksi liukuovea.

Liukuovi on kätevä tilankäytöllisesti, koska se ei vaadi tilaa avautuakseen. Tämä mahdollistaa joustavan huonekalujen sijoittelun ilman huomiota avautumiseen. Matala kynnys tekee liukuovesta lähes samantasoisen lattiapinnan kanssa.

Puualumiininen liukuovi voi olla yhtä energiatehokas tai jopa tiiviimpi kuin perinteiset ulko-ovet, sen U-arvon vaihdellessa 0,68–0,79 W/m2K. Liukuovissa on vaihtoehtoja erikokoisiin tiloihin, kattaen pienet parvekkeet ja suuret terassit. Kokeile eri yhdistelmiä valikoimassa.

Miten valita sopiva liukuovi terassille tai parvekkeelle?

Energiatehokkuus ja Valaistus:

Valitse liukuovi, joka tarjoaa runsaasti valoa pienempiinkin tiloihin. Nykyaikaiset, energiatehokkaat liukuovet soveltuvat sekä kotiin että kesämökille, tuoden valoa ja tilantuntua.

Materiaalit ja Koot:

Liukuovet valmistetaan mittatilaustyönä, sopien erilaisiin kohteisiin. Voit valita puualumiinin tai teräsvahvistetun komposiitin. Koot vaihtelevat alle 180 cm leveydestä jopa lähes 600 cm leveään terassin liukuoveen.

Värit ja Pintakäsittely:

Säädä liukuovet sisustuksesi ja talon ulkonäön mukaan. Puualumiini tarjoaa vaihtoehtoja valkoisesta maalipinnasta kuultosävyihin. Komposiitti on saatavilla neljässä perusvärissä.

Kuultovärit ja Käytännöllisyys:

Valitse puualumiini liukuovet kuultosävyissä sopimaan sisäpuolen puupintojen kanssa. Komposiittiovet tarjoavat neljä perusväriä, ja niissä yhdistyy vesitiiviys ja huoltovapaus.

Näin valitset sopivan liukuoven terassille tai parvekkeelle. Tutustu eri vaihtoehtoihin verkkokaupassamme tai mitoita omat tarpeesi käyttäen mitoitusohjelmaamme.

Kysyttävää ovista? Haluatko tarjouksen? Ota yhteyttää lomakkeella.

Laaja valikoima ulko-ovia ja liukuovia

Verkkokaupassamme olevien vaihtoehtojen lisäksi meillä on mahdollista toteuttaa räätälöidysti juuri haluamasi ovi. 

Tarvitsemme seuraavat tiedot tarjouslaskelmaa varten:

Oven malli

Karmin mitat: leveys x korkeus 10 mm tarkkuudella.

Karmin syvyys: 10 mm tarkkuudella.

Oven väritys: ulkopuoli ja sisäpuoli.

Halutut lisävarusteet: lukitukset, erikoislasit, asennuspalvelu jne.

Tuotteita ei ole vielä saatavilla

Pysy kuulolla! Lisää tuotteita näytetään täällä sitä mukaa kuin niitä lisätään.

Loading...